Matthew Michel

Matthew volgde de vooropleiding 7Musical aan dé Kunsthumaniora te Antwerpen. Hij behaalde zijn Bachelor Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg en volgde een twee jaar durende Master of Music te Tilburg, waar hij zangles kreeg van Edward Hoepelman en Katrien Verheijden.

Als kind was hij te zien in Pinokkio 2000, Studio 100), Kuifje en de zonnetempel (2001, Tabas&Co ism Moulinsart) en tal van andere Studio 100-producties.
Na zijn opleiding speelde hij o.a mee in Joseph and the amazing Technicolor Dreamcoat, La Cage Aux Folles, The Wild Party, Lelies, Ja Zanna Nee Zanna, Shrek, Jip & Janneke, The Rocky Horror Show en Spamelot.

In de ketnetmusical Kadanza Together speelde hij de dansdocent Vince Petrelli en in Grease mocht hij de rol van Danny Zuko vertolken. Voor de rol van Vallier in Lelies kreeg hij een Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent in 2012.

Bij de kids is hij bekend als Daan van Pop4You uit de serie On Tour op Disney Channel Benelux. Op dit moment speelt hij Brandon in de Studio 100 reeks Ghostrockers, te zien op Ketnet en Nickelodeon Nederland. Hij verleende zijn stem aan tal van series en films voor Ketnet, Disney Channel, Cartoon Network, etc.

Voor de rol van Vallier in Lelies kreeg hij een Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent in 2012.

Heeft de single ‘Verslaafd’ opgenomen i.s.m. Xander de Buisonjé. Was lid van de tienergroep 6teens. Van april 2015 tot maart 2019 maakte Michel deel uit van De KetnetBand.