Tim Van der Straeten

Tim studeerde aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen en hij begon zijn carrière als performer in de Vlaamse versies van de musicals: “Hollywood by night”, “Man van La Mancha”, “Chess”, “Jesus Christ Superstar”, “Suske en Wiske” en “Cats”. Vervolgens ging hij naar Duitsland waar hij als Dance Captain werd gevraagd voor “Gaudi” en daarna weer voor “Cats”. Daar werd hij in Stuttgart al gauw ook Resident Director, een functie die hem opnieuw werd aangeboden voor “Cats” Denenmarken.

Na 7 jaren “Cats”-ervaring werd Tim in 2003 uitgenodigd om een workshop te geven in Melbourne, Australië. Bij zijn terugkomst in België besloot hij om als performer eens aan de slag te gaan in de Opera’s: “Idomeneo”, “Carmen” en “Jenufa”. Na deze interessante ervaringen, was hij weer in de “Drie Musketiers” van Stage Entertainment, “Sneeuwwitje” , “Mama Mia!” en “Dracula” te zien, waar hij ook Assistent
Choreographer werd. Toen begon zijn nauwe samenwerking met
Director/Choreographer Martin Michel als zijn Resident Director/ Assistent
Choreographer.

In de volgende jaren werkte hij, naast “Tika is Jarig” als Resident
Director en “Doe Maar!” als Assistent Choreographer, samen met Martin Michel aan “Grease”, “Fame”, “Footloose”, “Hairspray”, “Legally Blonde” en “Shrek”. Voor de Vlaamse versie van “Grease” deed hij de voorbereidingen als Associate Choreographer/Director en voor de Vlaamse versie van “Shrek” werkte hij de hoofdcast in. Tim werd in 2011 bij Judas Theater Producties voor het eerst Company Manager in combinatie met voor hem de gekende Resident Director functie in de voorstelling “Lelies” en later ook “Josephine B.”. Daar tussenin werd hij voor het eerst Assistent Director bij “Piet Piraat”, Assistent uitvoerend producent/Company Manager bij de tour van “Pauline en Paulette”, maar startte hij ook als Associate Choreographer de producties van “The Producers” en “Robin Hood” op.

In 2014 assisteerde hij bij de staging en choreografie voor de spektakel musical “14-18” van Studio 100, alsook voor de productie van “Assepoester, het tamelijk ware verhaal” van Musical van Vlaanderen. Daarna keerde hij terug naar Nederland als assistent choreograaf voor “Dreamgirls” en de recente “Grease” van Stage Entertainment, waarvoor hij net als bij de Vlaamse “Shrek”, voor de Vlaamse “Grease” de hoofdcast weer inwerkte. Tim werd vervolgens bij “Lelies In Symfonie” niet enkel als Company Manager, maar ook als Assistent Director gevraagd. Een functie waarmee hij ondertussen steeds meer vertrouwd werd. Alvorens hij aan “A Chorus Line” begon, maakte hij deel uit van het creative team dat voor Stage Entertainment Italy “Footloose” opstartte in Milaan en sinds 2013 fungeert Tim ook als gast docent/gast choreograaf op de Musical Theater afdeling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.