Maike Boerdam

Maike Boerdam studeerde aan het Conservatorium van Brussel en Gent en de Tvi-Actorsstudio in Los Angeles. 

Maike speelde hoofdrollen in België, Duitsland, Italië en Nederland. Zo speelde ze Assepoester in “Assepoester”, Anna in “Pinokkio”, Sally in “The Hired Man”, Sara in “Ben”, Elisabeth in “Elisabeth”, Maria in “The Sound of Music”, Hendrikje in “Rembrandt”, Assepoester en de Bakkersvrouw in “Into the Woods”, Betty in “Sunset Boulevard”, Evita in “Evita”, Winifred in “Mary Poppins”, Ellen in “Miss Saigon”, Grace in “Annie”, mevrouw Lyons in “Hartsvrienden”, Barbara van Rozen in “de Rozenoorlog”, Angelina in “de Bonobo’s”, Els in “de Zeeuwse Vrouwen” en Soof in “Soof”.

Onlangs was ze nog te zien in Antwerpen in “Liedjes van Annie” en in “November89”.

Ze vertolkte eveneens de hoofdrol in de kinderserie “Big & Betsy”, in de dramaserie “De Wet volgens Milo” en in de kortfilms “Riven” en “The Paradox of Choice”. Verder kon je Maike ook aan het werk zien in de films “Vleugels” en “De club van Sinterklaas en het verloren schoentje”, in de series “A’dam en E.V.A.”, “Kosmoo” en in “Hendrik Groen” en op de dvd “Zien” van Marco Borsato. Samen met Steve Beirnaert bedacht, produceerde en speelde ze in de webserie “Stalker”. 

Ze bracht ook zelf een cd uit getiteld “Dichtbij Broadway”. 

Maike won de Pall Mall Export Prijs 2001 voor haar titelrol in “Elisabeth” en ontving de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar vertolking van Winifred in “Mary Poppins”. 

Ze is ambassadrice van Europa Kinderhulp Zeeland en de Nederlandse Rett Syndroom Stichting.