Marjolein Teepen

Marjolein Teepen volgde een dansopleiding aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem (1991-1996) en studeerde in 1999 af aan het Stedelijk Instituut voor Ballet Antwerpen. Ze volgde een postgraduate opleiding aan de Mountview Academy of Theatre Arts (Londen) en deed tevens een workshop met Sir Andrew Loyd Webber. Ze speelde rollen in onder andere Tijl Uilenspiegel, Een Midzomernachtsdroomen Alice in Wonderland van OpusOne. Daarnaast maakte ze deel uit van het ensemble van Sweet Charity en was ze tevens eerste cover voor de rol van Charity. Ze speelde ook Lorrenjopie in Cats, was alternate Evita in de gelijknamige musical en speelde de vrouwelijke hoofdrol Aldonza in Man van La Mancha.

Ze was lid van het ensemble van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en vertolkte de rol van Scaramouche in de musical We Will Rock You in zowel de Nederlandse als de Vlaamse versie. In de Duitse bewerking van We Will Rock You was ze lid van het ensemble en tevens cover Ozzy en Killer Queen. Ze speelde Tess in de Nederlandse bewerking van Flashdance en vertolkte de rol van Mieke in De Kleine Blonde Dood.

Marjolein Teepen’s veelzijdigheid is misschien wel haar sterkste kant. Haar vaardigheden en diversiteit betreffende zang/dans/acteren en creëren, maken haar een ‘one of a kind’ artieste en uniek performer.