Marleen Van Der Loo

Marleen is als zangeres en actrice al 25 jaar actief in Nederland, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en België.
Speelde hoofdrollen in musicals als Elisabeth (Elisabeth), Evita(Mistress), MAMA MIA!(Donna), Aida(Amneris), 3 Musketiers(Anna en Milady), Cyrano(Chaperonne), Nine(Claudia), Hello Dolly(Irene), Footloose(Vi), Cats(Gumby), Ciske de Rat(Suus en tante Jans), 1953-de Musical(Willemien), Kruimeltje(Koster), Aspects of Love(Rose), Love Story(Moeder) en Tom’s Magische Speelgoedwinkel(Hera).

In Wenen maakte zij deel uit van de wereldpremière cast van de musical Tanz Der Vampire (o.a.Sarah) in de regie van Roman Polanski.
In Vlaanderen speelde zij hoofdrollen in de musicals Ben X(Moeder) , Een leven zonder jou(Roos), Wickie de Viking(Ylva), Muerto(Theresita) en Chaplin(Hannah)

Marleen is in Nederland als regisseur, scriptschrijver, choreograaf en docent al jaren actief bij de betere amateurverenigingen (o.a. Sempre Sereno) en op de musical-theater beroepsopleidingen in Tilburg(Fontys) en Arnhem(Rijnijssel).
Zij is verantwoordelijk voor de regie en choreografie van o.a: , Parade, 3 Musketiers, Shrek en The Addams Family.

Ze is genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor haar rollen in:
Hello Dolly, Footloose,1953-de musical en Love Story.
In Wenen won zij een publieksprijs voor haar rol als Sarah in Tanz Der Vampire(1999)

Dit theaterseizoen zal zij o.a. te zien zijn naast Mariska van Kolck en Joke de Kruijf in de comedy Liften en in de reprise van de jeugdvoorstelling Tom’s Magische Speelgoedwinkel.
Als regisseur en choreograaf tekent zij dit seizoen voor de producties:
Side Show, Hamelen, Man op Duivelseiland en Rent.