Sébastien De Smet

Sébastien De Smet werd geboren in Gent. De Oost-Vlaamse acteur wist al van kinds af aan wat hij worden zou. Sébastien volgde dictie en voordracht en wist  enkele kinderrolletjes te versieren bij het NTG. Nadien ging hij naar het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Sinds hij afstudeerde in 2002, speelde hij de meest uiteenlopende televisie- en theaterrollen. 

Sébastien debuteerde als Suske in de musical Suske en Wiske en de spokenjagers (2002). In datzelfde jaar was hij ook te zien als Mr. Mol in De Drie Biggetjes. In 2008 en 2009 speelde hij Louis Scholiers in de bekroonde Studio 100-musical ‘Daens’. In het voorjaar van 2010 vertolkte hij een van de titelrollen in ‘Ganesha’, wat hem een nominatie voor een Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol opleverde. Ook in 2011 werd hij genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs, ditmaal in de categorie Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van professor Abronsius in de Vlaamse versie van ‘Dans der Vampieren’. Kort daarna acteerde hij in ‘Lelies’ en was hij een van de pestkoppen in ‘Ben X, de musical’. In 2013 gaf hij gestalte aan Heer Farquaad in ‘Shrek, de musical’. En een jaar later speelde hij de cynische reporter in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’.

In het voorjaar van 2015 was hij te zien in ‘War Horse’, en in het najaar van datzelfde jaar als dwerg bij ‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’. Tijdens het seizoen 2015-2016 toerde hij met ‘Piaf, de musical’ langs culturele centra in Vlaanderen en Nederland. Hij gaf ook gestalte aan Ché in Evita.

Naast zijn musicalwerk speelde Sébastien De Smet in diverse toneelvoorstellingen en op televisie. Zo stond hij op de planken met ‘Geboren worden is erfelijk’, een monoloog van Herman Brusselmans. Hij speelde verschillende gastrollen in o.m. De Kotmadam, Mega Mindy, Zone Stad, Thuis, Wittekerke, Chris en Co en Rupel en kroop hij in de huid van Sam in de VTM-serie Spoed. Hij was ook te zien in de bioscoopfilms ‘Vidange Perdue’ en ‘Lee & Cindy C’.

Momenteel kan je Sébastien aan het werk zien als Riff Raf in de Rocky Horror Show van Deep Bridge. Binnenkort schrijft en regisseert hij ‘Meiskes & Jongens’ voor Deep bridge, met muziek van Raymond van het Groenewoud.