Tim Driesen

Tim is momenteel standby voor Scar/Zazu/Timon/Pumbaa in Disney’s The Lion King op tour door Groot-Brittannië, nadat hij deze productie eerder in Nederland heeft gespeeld.

Tim studeerde Musical aan Laine Theatre Arts in Engeland; speelde in Londen mee in Mamma Mia, Bat Boy, Rent – in concert, Never Forget en Rock Of Ages en toerde door het Verenigd Koninkrijk met Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat, Starlight Express en Thank You For The Music. 

In België speelde hij Galileo in We Will Rock You en Phoebus in Notre Dame de Paris (waarvoor hij tevens de Vlaamse Musical Award kreeg voor Beste Mannelijke Bijrol). 

Tot heden is de grootste en mooiste rol die hij gespeeld heeft die van Frankie Valli in Jersey Boys. Hij deed dit in de originele Nederlandse cast, voordat hij, via een korte stint in de West End, op de eerste Britse tour belandde. 

Je kan hem zien in de film Final Portrait van Stanley Tucci en op de ‘Never Forget – the musical’ DVD. 

Zijn solo album ‘In My Corner’ is te beluisteren op alle streaming sites en je kan Tim ook horen op de CD’s: Jersey Boys Christmas, Coronation Street – The Musical,  Bat Boy – Original London Cast en Notre Dame de Paris – Originele Vlaamse Cast