WIM VAN DEN DRIESSCHE

Wim Van Den Driessche studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Gent en behaalde zijn einddiploma aan de afdeling Toneel in 1990. Hij volgde sinds 1996 intensief privé-zanglessen bij onder andere Jaqueline Van Quaille en Euridicé De Boel.

Wim speelde vanaf 1996 in de musicals zoals The Sound of Music, Sacco en Vanzetti  en Jeckyll and Hyde. Zijn debuut in Nederland was als Alternate De Regelaar in Miss Saigon in 1998, als vaste vervanger van Willem Nijholt. Daarna speelde hij Lucheni in Elisabeth, de rol die zijn naam in Nederland zou vestigen.

Hij speelde daarna Laurens in Rex en Riff in Rocky Over The Rainbow. Verder speelde Wim ook nog in She loves me, Je Negeert De Waarheid, Het Witte Paard en de dubbelrol Tabaqui/Buldeo in Het Junglebook. Hij vertolkte de rol van Javert en was hij de understudy van Jean Valjean in Les Miserables. Wim was in april 2009 te zien in No way to treat a lady in het Amsterdamse M-Lab.
 Wim Van den Driessche heeft tevens de rol van Frollo in de Vlaamse versie van Notre Dame De Paris gespeeld. In 2012 was Wim te zien in Next to Normal, in de rol van Dan Goodman.

De laatste jaren was hij nog te zien in Peter Pan, Warhors, Cats, Le Fantôme de l’Opèra en Was getekend, Annie M. G. Schmidt.